vrouwen-vier-daagse: de kracht van verbinding

Elke vrouw brengt een wereld aan wijsheid, liefde, energie en essentiële kwaliteiten mee op aarde. Mogelijk ben je daar gedurende je leven de verbinding wat mee verloren of heb je geleerd je aan te passen waardoor de glans van deze kwaliteiten misschien is afgenomen.

Door de ontwikkeling van meisje naar vrouw vanuit verschillende levensfasen te onderzoeken kan je opnieuw in contact komen met jouw eigenheid en jouw bijzonderheid. Dit onderzoek doe je samen in een groep vrouwen waardoor verbinding en zusterschap kan ontstaan.

We beginnen bij jouw tijd in de baarmoeder en de tijd rondom je geboorte. Wat waren de eerste boodschappen die je ontvangen hebt over landen op aarde en over meisje zijn? Hoe ben jij omgegaan met het opgroeien in een gezin met bepaalde waarden en boodschappen? Hoe verliep je puberteit en de ontwikkeling van je seksualiteit. Hoe verhoud je je nu als volwassen vrouw tot die tijd en de ideeën die je over jezelf en het leven hebt opgedaan? Wat is het verhaal van jouw leven?

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je delen van je vrouw-zijn weggestopt hebt, of dat je een leven leidt waarin je je niet verbonden voelt met andere vrouwen. Misschien denk je te moeten leven volgens een bepaald beeld van vrouw-zijn. Terwijl vrouw-zijn een heel natuurlijke staat van zijn is. Het is deel van je essentie.

Als je je vrouw-zijn niet volledig kunt leven, verlies je het contact met een essentieel deel van jezelf. Door simpelweg met elkaar samen te zijn creëren we een ruimte, waarin je jouw onderzoek kan doen om dat wat verloren is gegaan weer terug te vinden.

Het contact met andere vrouwen kan je inspireren, voeden en steunen. Maar het kan ook lastig voor je zijn, iets dat je niet zo goed kent. We bieden een veilige ruimte om dat te onderzoeken, zodat je nieuwe ervaringen op kunt doen, kunt leren hoe je jezelf kan accepteren, van jezelf kunt houden en hoe je je gesteund kunt weten door je zusters.

Dat doen we met elkaar, in de vrouwencirkel. We gebruiken o.a. dans, lichaamsgericht werk, meditatie, deelrondes om de verbinding met jezelf en andere vrouwen te versterken. Om de vrouw in jou tot leven te laten komen, te inspireren en te helen.

Deze Vierdaagse wordt gegeven op een prachtige plek in de natuur. De natuur is een spiegel en hulpbron. De natuur nodigt ons uit in het hier en nu; om ons vrouw-zijn te vieren en te ontspannen in verbinding.

Als een warm bad, intens maar ook mooi. Het was een reis die we samen hebben gemaakt. Ik heb me welkom gevoeld en het gevoel gehad dat ik mocht zijn en komen met alles. Het was zeker ook intens en met tijden pittig omdat er ook het nodige (los) kwam. Fijn om te ervaren dat dit ook werd gedragen en er mocht zijn in de groep en van mezelf. Dit was erg helend. Ik heb weer nieuwe facetten van mezelf leren kennen. Antwoorden gekregen op vragen die ik intern had en vooral veel verzachting, warmte en mildheid ervaren. Kwaliteiten die altijd al in mij zaten meer minder naar voren kwamen naar mezelf. Ik heb mezelf mogen ervaren als de vrouw die ik ben en dit was een prachtige ervaring. Het heeft me ook geholpen om met meer mildheid te kijken naar mezelf maar ook naar mijn moeder. Kortom er is weer een hoop in gang gezet J. Ik kijk er positief op terug ondanks dat het met tijden pittig voor me was omdat mijn relatie met mijn moeder niet makkelijk is geweest merk ik dat helpend en helend is om het wel aan te zien en te doorvoelen. - K -

Sudasi en Sudaya komen ontspannen over en hebben de groep op professionele en warme wijze begeleid. Hun zijn draagt alles wat er is en dat geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Als ik ze een cijfer moest geven: een dikke 10. De assistenten waren beide ook top. Open, aanwezig en hulpend op zo wat alle momenten in praktische zin (waar ligt wat, wie mist er nog) en inhoudelijke zin (emotionele ondersteuning). - S -

Bijzondere ervaring, het heeft me rust gebracht, bijzonder om te merken wat meditatie met je doet. Prachtige omgeving en verblijf, heerlijk gegeten, complimenten aan de kok. - G -

Ik had niet door dat dansen en beweging zo essentieel voor me is en bijdraagt aan een algemeen gevoel van welzijn en vooral ook diepe ontspanning. Ik ga dus lekker dansen en nog bewuster ademen. De inzichten laat ik bezinken in mijn systeem en als de tijd rijp is zet ik ze in de wereld/ga ik er mee oefenen. -S -

Prijs

€ 485,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

do 28 sept 11:00 t/m zo 01 okt 17:00

Aantal blokken

1

Agenda vrouwen-4-daagse 2023
do 28 sept 11:00 t/m zo 01 okt 17:00 vrouwen-vier-daagse
Sadaya Goebertus Sudasi Joosse
Smalhoorn
Kosten verblijf: € 350,-