werken met seksualiteit

In deze training zullen we de manier waarop we naar seksueel en relationeel trauma kijken opnieuw definiëren en nieuwe voorbeelden vinden om deze problemen te diagnosticeren en te behandelen.

Als de manier van relateren die uit het verleden is doorgegeven verandert en we bekijken dit met de nieuwe inzichten over trauma en de hersenen en het zenuwstelsel, is er een nieuwe definitie nodig.

Deze training gaat over het werken met seksuele en relationele problemen in rekatie, ook bij mensen die een relatie beginnen die de oude manieren van plezieren, presteren en objectiveren willen vermijden. En voor mensen in langdurige relaties waar seks verdwijnt.

Dit betekent dat we vrouwen in staat moeten stellen om zich uit te spreken en mannen om ontvankelijker en gevoeliger te zijn. Dat is wat mannen bekrachtigd, gevoelig zijn zonder gecastreerd te worden.

De vraagstukken waar we mee te maken hebben, hebben te maken met kijken naar seksualiteit en sensualiteit; de rol van plezier en toestaan, ontvankelijk zijn en vertrouwen hebben. Dit leidt tot werken aan problemen met schaamte, zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Waar sprake is van direct trauma werken we met toegankelijkheid, consistentie in het aanwezig zijn en de splitsingen tussen seks en hart en de splitsingen rond liefdesseks en intimiteit. We zullen bekijken hoe trauma leidt tot het in stand houden van traumabanden en andere disfunctionele omgangsvormen.

We zullen kijken naar:

  • de manieren waarop we onszelf verdedigen tegen kwetsbaarheid door te seksualiseren en te objectiveren.
  • manieren waarop we omgaan met seksuele energie van hyper-seksualiteit tot seksuele vermijding.
  • seksverslaving en pornoverslaving.
  • dwanghandelingen en affaires, cyber of echt.
  • LGBT- en genderfluïde of niet-binaire benaderingen plus BDSM
  • tot slot narcistische problemen die voortkomen uit trauma

We moeten echt helemaal opnieuw beginnen en al onze seksuele modellen ter discussie  stellen. Het moet allemaal veranderen, door TIME’S UP en MeToo moet het hele systeem van mannelijke dominantie en vrouwelijke onderwerping in twijfel worden getrokken.

We zullen werken met een ‘beginners mind’, dit betekent dat we onze aannames, overtuigingen en houdingen over seks, relaties en gender, man of vrouw zijn in twijfel trekken.

Het is ambitieus, maar we kunnen het!!

Het heeft misschien twee delen nodig om alles te kunnen behandelen.

Alleen voor lichaansgerichte therapeuten met ruime werk ervaring en ervaring met de nieuwe inzichten rond traua en het zenuwstelsel.

Prijs

€ 565,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

wo 24 mei 18:00 t/m zo 28 mei 15:30

Aantal blokken

1

Agenda werken met trauma en seksualiteit voor therapeuten
wo 24 mei 18:00 t/m zo 28 mei 15:30 werken met trauma en seksualiteit voor therapeuten
Vasumati Hancock
de Bron
Kosten verblijf: € 355,-