hechting, trauma, intimiteit en seksualiteit

We hebben allemaal op een of andere manier last van traumatische of overweldigende ervaringen die we moeilijk kunnen begrijpen. Dat gaat verder dan alleen de voor de hand liggende trauma's van misbruik, seksueel misbruik en geweld. We krijgen steeds meer inzicht in trauma dat kan ontstaan door de manier waarop we onze vroegste banden met onze verzorgers vormden. We beseffen dat het nodig is dat eenieder van ons genezing en oplossingen vindt in hart en geest.

Hechtingsstrauma beïnvloedt de manier waarop we ons verhouden tot anderen, de wereld en onszelf. Trauma veroorzaakt schaamte en schaamte veroorzaakt terugtrekking en isolatie, en angst om onszelf en anderen te vertrouwen. Dit heeft vaak invloed op ons vermogen tot seksualiteit, erotiek en intimiteit en geen heling is compleet als we niet, misschien met kleine stapjes, kunnen leren loslaten, plezier te hebben en genieten van seks.

Er ligt zoveel traumaenergie in het onbewuste of in vastgehouden sterke patronen van schaamte en shock in het lichaam, dat het echt belangrijk is om dit in het lichaam te helen, om te leren voelen en ons te verbinden met ons lichaam, en om onze authentieke en gezonde emoties te herontdekken. Vanwege traumatische ervaringen hebben we namelijk of geen grenzen, of juist een stevige muur van controle en wordt onze innerlijke ruimte en spiritualiteit geblokkeerd.

In deze training leren we het helen van trauma en het terugkeren naar seksualiteit. We leren hoe we ons weer veilig kunnen voelen en hoe we ons, alleen met toestemming en duidelijke grenzen, kunnen bewegen in dit gebied. Helen betekent loslaten, openheid. We leren verbinding en bescherming te voelen. Kunnen we onszelf vasthouden en kalmeren? Hebben we vertrouwen en zelfliefde? En kunnen we ons openen en anderen vertrouwen? Daarmee nemen we de gezonde controle over onszelf en ons lichaam terug en kunnen we de innerlijke ruimte van onze essentie en onze spirituele omvang herontdekken.

Velen van ons hebben veel werk verricht op het gebied van traumaheling, onze kindertijdproblemen en onze hechtingswonden. Nu is het een kwestie van zelfliefde, lichaamsbewustzijn en empowerment waarmee we kunnen leren te stralen in de wereld en onszelf met vertrouwen en vreugde te uiten.

 

‘Hechting, trauma en seksualiteit’ is een korte training voor individuen en koppels, die de Primal Rebirth-training of een soortgelijke training over lichaamsgerichte psychotherapie hebben gedaan. Ook voor therapeuten die meer willen weten over en leren werken met traumaheling op het gebied van hechting, trauma en seksualiteit.

 

feedback deelnemers:

'Wow levensveranderend. Voor het eerst kom ik nu werkelijk in contact met mijn seksule levensenergie en mijn hart. De vertraging, de simpelheidd en de enorme diepgang sprak mij het meeste aan' - Annemieke D

'Verdiepend. respectvol en intens. Belangrijke thema's worden in een bijzonder veilige bedding onderzocht. Uitdagend. Ik heb niet allen genoten van de kennis en ervaring van Vasumati als ook van de reis in mezelf die me weer thuis deed komen in mijn lichaam en de energie laat stromen' - Nina W.

'Wat mij het meest aanspark? Delen over de pubertijd met de andere mannen. Alle onderdelen van de training waarbij je eigen (seksueel) gedrag zichtbaar gemaakt wordt en hoe je dat in je relatie brengt...' Gert Jan D

Prijs

€ 540,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

wo 31 aug 18:00 t/m zo 04 sept 16:00

Aantal blokken

1

Agenda trauma, hechting, intimiteit en seksualiteit 2022
wo 31 aug 18:00 t/m zo 04 sept 16:00 hechting-seksualiteit
Vasumati Hancock
de Bron
Kosten verblijf: € 335,-