Embryologie: De eigen-wijze reis door de wondere wereld van het menselijk embryo

De eigen-wijze reis door de wondere wereld van het menselijk embryo.

 

Op zoek naar zin en betekenis van ons mens-zijn. Vanuit de grote thema’s van geboorte en sterven, conceptie en ‘begin van leven’ wordt de embryonale ontwikkeling in de eerste weken via beeld en verhaal gevolgd.

De (wetenschappelijke) methode die hierbij gevolgd wordt, is de fenomenologie. Bij deze benadering gaat het er meer om zich in te voelen in het embryo, dan om er afstandelijk naar te kijken en over te denken. Het wonder méébeleven zogezegd, met het hart, maar zonder het hoofd te verliezen!

Het moet wel gebeuren aan de hand van feiten. Wat gebeurt er wezenlijk bij de bevruchting, en hoe zit het met geest en lichaam bij conceptie en bij een embryo? Wat dóet een mens eigenlijk als hij embryo is? Wat heeft het embryo te vertellen over de evolutie van de mens? Wat hebben geboren worden en sterven met elkaar te maken? Wat doen we bij abortus, IVF en genetische manipulatie?

Deze en vele andere levensvragen zullen aan bod komen tijdens de cursus, die in beeld en verhaal antwoord zoekt op de ‘echte vragen over ons voor-geboortelijke en embryonale bestaan.

Prijs

€ 390,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

do 11 nov 18:00 t/m zo 14 nov 16:00

Aantal blokken

1

Agenda Embryologie: De eigen-wijze reis door de wondere wereld van het menselijk embryo 2021
do 11 nov 18:00 t/m zo 14 nov 16:00 embryologie
Jaap van der Wal
de Bron
Kosten verblijf: € 245,-