Trauma door de ogen van het kind 2022

Maggie Kline, familietherapeute, onderwijspsychologe en 'somatic experiencer'  is gespecialiseerd in het werken met trauma van kinderen. Samen met Peter Levine schreef zij het boek 'Het weerbare kind'. Zij werkt op een speelse, liefdevolle en humoristische manier met trauma's in de vroege kinderjaren, met kinderen maar ook met het kind in de volwassene. Voor therapeuten, ouders en opvoeders.

Dit seminar is ontwikkeld voor de Somatic Experiencing traumatherapie en voor therapeuten en opvoeders die geïnteresseerd zijn om de somatische principes te gebruiken bij het werken met kinderen, of een verdieping in het werken met jeugdtrauma's bij volwassenen te vinden. Deelnemers zullen leren hoe trauma te voorkomen en te helen, door de principes van Somatic Experiencing te combineren met spel, creativiteit en sensomotorische activiteiten.

Een 3-daagse workshop om professionals te leren hoe ze kinderen kunnen helpen bij het reorganiseren en opnieuw in evenwicht brengen van het autonome zenuwstelsel op het biologische / overlevingsniveau na overweldigd te zijn door een traumatische of stressvolle gebeurtenis (sen). Ze zal, naar behoefte, de volgende onderwerpen behandelen: shock patronen van de geboorte, medische gebeurtenissen, ongelukken en vallen, natuurrampen, seksueel trauma, misbruik, rouw en verlies. Ze zal de relatie tussen trauma, ontwikkeling en hechting behandelen, met de nadruk op herstel en het bevorderen van veerkracht.

Hoe werk je met kinderen in de verschillende leeftijden en ontwikkelingsstadia. In de training zal theorie afgewisseld worden met ervaringen, en veel plezier! Ze behandelt het individueel werken met kinderen, van zuigeling tot adolescenten, oefeningen rond de diverse ontwikkelingsstadia en de processen die in dit seminar daarbij opkomen.

Maggie werkt op een speelse, liefdevolle en humoristische manier met trauma's in de vroege kinderjaren, met kinderen maar ook met het kind in de volwassene. Voor therapeuten, ouders en opvoeders.

je bent welkom op de avond voorafgaand aan de training, dus op 29 sept, vanaf 17.30 uur. Om 18.30 is er een brood-soepmaaltijd en daarna maken we kennis, behandelen we de praktische zaken zoals de huisregels van het centrum, tijden e.d.

en bieden we de mogelijkheid om een meditatie te doen.

De training is residentieel. Elle avond wordt er een kort programma aangeboden, 'sochtends vroeg is er de mogelijkheid om mee te doen aan een meditatie.

 

Maggie's nieuwe boek is ook uit:' Brain-Changing Strategies to Trauma-Proof our Schools' en haar 'Concrete steps to restore resilience’ zijn nu een topic in al haar trainingen. Altijd al, maar nu meer gestructureerd.Elke keer is haar training anders, dus je kunt vaker mee doen.

Prijs

€ 450,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

do 29 sept 13:55 t/m zo 02 okt 15:00

Aantal blokken

1

Agenda Trauma door de ogen van het kind 2022
do 29 sept 13:55 t/m zo 02 okt 15:00 Trauma door de ogen van het kind
Maggie Kline
de Bron
Kosten verblijf: € 240,-