trainingen en verdiepingsmodules traumaheling en therapie

In traumahelingstherapie gaan we de hulpbronnen onderzoeken die je hebben geholpen overweldigende of onveilige situaties te overleven. Je gaat contact maken met de herinnering van het lichaam, en door het op een natuurlijke manier ontladen van de opgeslagen spanningen het zelfregulerend vermogen van het lichaam herstellen. Hieronder worden de diverse trainingen en workshops beschreven.

open workshop: als levenskracht vrij kan stromen

3 t/m 5 november 2017

Divyam

.. dan ontstaat vitaliteit, aanwezigheid en welbevinden. In deze workshop krijg je meer zicht op hoe je vastgezette energie kunt ontladen, in beweging kunt brengen en de capaciteit te vergroten om meer levenskracht te ervaren.

bekijken

korte training traumahealing: lifeforce and identity

4 - 8 okt. 2017

Michael Mokrus

Bijscholing en verdieping voor de lichaamsgerichte (aankomend) therapeut, over vroeg trauma en het terugvinden van de capaciteit tot verbinding, aanwezigheid, veerkracht en een gezond gevoel van eigenwaarde.

bekijken

integratie traumaheling in je praktijk

16-17 maart 2018

Omkar en Divyam

Hoe integreer je de invloed van het traumawerk in je dagelijkse praktijk als lichaamsgericht (PRT) therapeut? Voor mensen die de training Primal Somatic Traumaheling hebben afgerond. Wanneer werk je met technieken uit het traumawerk, wanneer werk je met heftige emoties?

bekijken

basis-training Primal Somatic Traumahealing 2018

start 29 mrt t/m 2 april 2018

Divyam en Omkar, Michael Mokrus

Deze drie basismodulen vormen het 1e deel van de training Primal Somatic Traumahealing. Deze training is ontwikkeld voor de  lichaamsgerichte therapeut, die tevens werkt met de vroege kindertijd en heftige emoties, om de nieuwe inzichten rond het werken met trauma en stress te leren kennen en te integreren in zijn dagelijkse praktijk.

bekijken

korte training: traumaheling voor baby's en peuters.

18 t/m 21 mei 2018

Sarito Fuhrmann-Bailes

Sarito Fuhrmann-Bailes behandelt in deze training prenatale, perinatale en postnatale stress en trauma bij pasgeboren baby's en peuters, en basisvaardigheden voor stressontlading. Een training voor iedereen die al werkt met baby's en peuters, of mensen die willen gaan werken met deze kinderen of zeer geinteresseerd zijn in dit onderwerp.

bekijken

korte training 'vroege relationele ervaringen en aanraken'

4 - 8 juli 2018

Michael Mokrus

Het belang van aanraken en van het leren reguleren van onszelf aan het begin van ons leven. De heilzame rol van zelfregulatie in het helingsproces van een trauma. Deelnemers krijgen specifiek gereedschap aangeboden om aanraken op een respectvolle wijze te kunnen implementeren in hun therapeutische praktijk.

bekijken

korte training: werken met jongeren

15 juli en 2 t/m 4 nov. 2018

Sandipa Restrepo

introductiedag en drie daagse workshop over het werken met jongeren. De thema's waar jongeren en hun ouders dagelijks mee te maken hebben en hoe je daar als begeleider mee kunt werken komen aan bod.

bekijken

relationele dynamieken in therapie

19 t/m 23 sept. 2018

Michael Mokrus

Relationele dynamieken in therapie:

overdracht, projectieve identificatie en verdedigingsmechanismen en hoe de therapeut zichzelf kan reguleren en in het volwassen bewustzijn kan blijven. 

bekijken

korte training: schaamte, schuld en identiteit

3 t/m 7 april 2019

Michale Mokrus

Tijdens deze workshop, zullen we de ontwikkeling van gevoelens van schaamte en schuld onderzoeken vanuit de neurowetenschappelijke inzichten, de vroege kinderjaren, in latere relaties, evenals trans generationele overdracht

bekijken

korte training 'het sociale zenuwstelsel'

28 aug. t/m 1 sept. 2019

Michael Mokrus

Hoe kan er een veilige verbinding met de cliënt in het hier en nu tot stand komen. Tegelijkertijd werken we met regulerende aanraking. Over het sociale zenuwstelsel, de poly vagale theorie, de vaguszenuw en het gebied rondom de buik.

bekijken

korte ISP training: werken met hechting

23 t/m 27 okt. 2019

Raja Selvam

Een ISP workshop met Dr. Raja Selvam, over verbetering van resultaten in het werken met hechtingsproblematiek door de kennis van de fysiologie van hechting en emoties en principes van energie-psychologie. Onderdeel van de training Primal Somatic Traumaheling, maar ook open voor mensen die een trauma opleiding hebben gevolgd.

 

bekijken

supervisie primal somatic traumahealing

Op afspraak

Divyam

Voor de training 'primal somatic traumahealing' krijg je een aanvulling op je certificaat na het volgen van 4 supervisiedagen.


data voor 2018 volgen.

 

bekijken

trauma innervisiedagen met Diyvam

2017

Divyam

Voor mensen die de training trauma-therapie hebben gevolgd, organiseren we een aantal dagen, iedere dag rond een ander thema. Innervisiedagen zijn om je eigen proces te verdiepen, nieuwe dingen bij te leren, te oefenen, de anderen weer te ontmoeten en weer geinspireerd te raken!

 

bekijken