In traumahelingstherapie gaan we de hulpbronnen onderzoeken die je hebben geholpen overweldigende of onveilige situaties te overleven. Je gaat contact maken met de herinnering van het lichaam, en door het op een natuurlijke manier ontladen van de opgeslagen spanningen het zelfregulerend vermogen van het lichaam herstellen. Hieronder worden de diverse trainingen en workshops beschreven.

english

Aanrader over dit onderwerp is ons boek 'De weg uit trauma kun je leren' door Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg

start 9-13 maart 2022

Divyam en Omkar, Michael Mokrus, Marlene Koekkoek

Deze drie basismodulen vormen het 1e deel van de training Primal Somatic Traumahealing. Deze training is ontwikkeld voor de  lichaamsgerichte therapeut, die tevens werkt met de vroege kindertijd en heftige emoties, om de nieuwe inzichten rond het werken met trauma en stress te leren kennen en te integreren in zijn dagelijkse praktijk.

april 2022 - maart 2023

Sarito Fuhrmann-Bailes

In deze training van drie keer vier dagen behandelt Sarito prenatale, perinatale en postnatale stress en trauma bij pasgeboren baby's, peuters en hun ouders, en basisvaardigheden voor ontlading van die stress. Voor iedereen die werkt met baby's en peuters of dat willen doen, of geïnteresseerd zijn in heling van vroeg trauma.

31 aug. t/m 4 sept. 2022

Vasumati

Trauma veroorzaakt schaamte en schaamte veroorzaakt terugtrekking en isolatie, en angst om onszelf en anderen te vertrouwen. Dit heeft vaak invloed op ons vermogen tot seksualiteit, erotiek en intimiteit en geen heling is compleet als we niet, misschien met kleine stapjes, kunnen leren loslaten, plezier te hebben en genieten van seks.

 

7 t/m 11 september 2022

Anando Würzburger

We zijn misschien het gevoel van gezonde grenzen in de vroege kindertijd kwijtgeraakt of zijn zelfs niet in staat geweest om dit te ontwikkelen, en zitten daardoor vast in een onevenredig aanpassingsgedrag. In deze  korte training leren we hoe veilige en flexibele fysieke en mentale grenzen terug te vinden en deze in het hier en nu te kunnen neerzetten. Lees (download) hier een interview met Anando over de training.

a href="https://>En via deze link kun je luisteren naar een deel van de informatie Zoom bijeenkomst van 24 augustus</a></p>"

7, 8 en 9 oktober 2022

Sandipa Restrepo

Jongeren ondersteunen op hun weg naar volwassenheid. Training in drie achtereenvolgende dagen voor mensen die de PRT opleiding of de training Primal Somatic Traumahealing hebben gedaan en SBLP therapeuten. Ook coaches en andere begeleiders die op een lichaamsgerichte manier met jongeren (willen) werken zijn welkom. De training wordt aangepast aan de behoefte van de deelnemers.

 

19 t/m 23 oktober 2022

Michael Mokrus

Verdiepingsmodule rond dis-identificatie, meditatie, vrijheid. In deze korte training kijken we hoe de overlevingsstrategieen en overtuigingen, die indertijd levensreddend waren, nu onze groei belemmeren en zorgen voor onopgeloste traumaenergieen.  Deze retreat is zowel gericht op psycho- en lichaamsgerichte therapeuten die deze benadering van ontwikkelings-therapeutische processen willen uitdiepen, als op mensen die dit onderwerp om persoonlijke redenen willen benaderen.

12 t/m 16 april 2023

Michael Mokrus

Relationele dynamieken in therapie:

overdracht, projectieve identificatie en verdedigingsmechanismen en hoe de therapeut zichzelf kan reguleren en in het volwassen bewustzijn kan blijven. Onderdeel van de training Primal Somatic Traumaheling, maar ook open voor mensen die een soortgelijke trauma opleiding hebben gevolgd. Voor therapeuten met ervaring.

24 t/m 28 mei 2023

Vasumati

Training voor therapeuten met ruime ervaring, om te leren werken met problematiek rond seksualiteit. Vervolg op vorige deel maar er zijn een paar plaatsen beschikbaar voor instappers.

In deze training zullen we de manier waarop we naar seksueel en relationeel trauma kijken opnieuw definiëren en nieuwe voorbeelden vinden om deze problemen te diagnosticeren en te behandelen.

Als de manier van relateren die uit het verleden is doorgegeven verandert en we bekijken dit met de nieuwe inzichten over trauma en de hersenen en het zenuwstelsel, is er een nieuwe definitie nodig.

 

 

21 t/m 25 juni 2023

Vasumati

Er ligt een leven voor je als je traumatische en/of overweldigende periodes, die je diep hebben geraakt in je leven, hebt doorgewerkt en ermee hebt leren omgaan. Door de traumatische ervaringen kunnen we bang zijn om opnieuw gewond te raken. We kunnen angst hebben voor een gezonde relatie of om seksualiteit en intimiteit in ons leven toe te laten. Daar gaat het in deze training van Vasumati over.

6 t/m 10 september 2023

Anando

Dissociatie is een instinctieve reactie van het zenuwstelsel om ons te beschermen tegen het ervaren van emoties, fysieke sensaties en energetische gesteldheid, die te veel zijn om te verdragen. Het koppelt ons bewustzijn los van een overweldigende ervaring, vooral wanneer het herhaaldelijk is gebeurd, zoals verwaarlozing in vroege kinderjaren, misbruik of fysiek geweld.

8 t/m 12 november 2023

Raja Selvam

Een ISP workshop met Dr. Raja Selvam, over werken met hechtingsproblematiek, ontwikkeling en trauma, met de kennis van de fysiologie van hechting en emoties, met  'emotionele belichaming' en resonantie. Onderdeel van de training Primal Somatic Traumaheling, maar ook open voor mensen die een soortgelijke trauma opleiding hebben gevolgd. Dit jaar deel 2, maar de volgorde maakt niet uit.

 

30 aug. t/m 4 sept. 2023

Michael Mokrus

Tijdens deze workshop, zullen we de ontwikkeling van gevoelens van schaamte en schuld onderzoeken vanuit de neurowetenschappelijke inzichten, de vroege kinderjaren, in latere relaties, evenals trans generationele overdracht. Onderdeel van de training Primal Somatic Traumaheling, maar ook open voor mensen die een soortgelijke trauma opleiding hebben gevolgd.