lichaamsgeoriënteerd werken met zwangerschaps- en geboortethema's

Pré-, peri-, en postnataal werk voor lichaamsgeoriënteerde therapeuten binnen individuele sessies.

De vroegste ervaringen in ons leven hebben meer impact op ons gevoel van welbevinden dan we denken. Het voortdurend vastlopen in het leven, moeilijk op gang kunnen komen, gevoelens van onveiligheid en angst kunnen hun oorsprong al hebben in de tijd in de baarmoeder.

  • Hoe kan je als therapeut werken met deze jonge thema’s? Welke technieken kun je toepassen in individuele sessies om het lichaamsgeheugen wakker te maken voor ervaringen die zijn opgedaan in de baarmoeder, tijdens de bevalling of de periode net daarna.
  • Welke spieren bevatten dat geheugen en welke bewegingen mag een client leren afmaken?
  • Hoe werk je met dat heel jonge deel dat nog geen verbale manier van uitdrukken heeft en wel veel te vertellen heeft?
  • Hoe kun je binnen individuele sessies de ervaring in de baarmoeder nabootsen en er een nieuwe helende ervaring van maken?
  • En hoe kun je werken met de imprints van de geboorte in het lichaam, bewegingen leren afmaken of de impact van invasieve ingrepen die toen nodig waren verzachten?
  • Tijdens deze vier dagen gaan we onderzoeken hoe het lichaam laat zien dat deze jonge thema’s geraakt zijn en hoe je daarmee kan werken.

Ook je eigen thema’s rondom dit onderwerp kunnen geraakt en geheeld worden omdat we met elkaar oefenen.

Deze training is geaccrediteerd bij de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) als bij- en nascholing onder nummer K12860.