Beyond Family Trauma

In familieopstellingen bewegen we ons in het wetende veld van een familie, dat veel traumatische ervaringen voor alle leden van het gezin bevat. Deze kunnen zijn: plotseling overlijden van een ouder of broer of zus; zware, levensbedreigende geboorte; echtscheiding of scheiding; geweld binnen het gezin of fysiek, emotioneel of seksueel misbruik.

Naast de systemische effecten die deze tragische gebeurtenissen in het gezin hebben, kunnen ze ook zo overweldigend en traumatisch voor het kind zijn, dat hij of zij fysiek en emotioneel in shock blijft.

In de opstelling wordt deze shock getriggerd en er is wat gereedschap nodig om de persoon te helpen aanwezig te blijven zonder overweldigd te raken en zich te verliezen in het emotionele drama uit het verleden. De levensenergie, die bevroren is in het trauma, is enorm en heeft een voedende en veilige ruimte nodig om gevoeld en bevrijd te worden.

Wanneer dat mogelijk is, kunnen het lichaam en het zenuwstelsel ontspannen en is het veel gemakkelijker om de diepere verbondenheid in het wetende veld van het gezin te absorberen. Binnen de gevoelde sensaties van het lichaam kan men de weg terugvinden naar de oorspronkelijke kracht van het kind en van daaruit opgroeien tot een liefdevolle volwassene.

Onderwerpen die in deze vierdaagse training aan bod komen zijn:

  • definiëren van systemisch trauma en persoonlijk trauma;
  • symptomen van trauma begrijpen;
  • hulpbronnen;
  • vertragen;
  • verankerd blijven in het hier en nu;
  • werken met de ‘felt sense’;
  • ondersteuning van zelfregulatie van het lichaam.

De beweging ‘voorbij familie’ en ‘voorbij blinde liefde naar bewuste liefde’ maakt deel uit van een innerlijk groeiproces dat het individu in diepe synchroniciteit met het leven zelf brengt en tot een waarachtig en gelukkig met zichzelf zijn. Alleen dan kunnen gezonde relaties mogelijk worden.

Osho Family Constellation is gebaseerd op meditatie en is geworteld in een diepe acceptatie en het eren van wat is, in plaats van in het streven naar verbetering. Dit is het punt waar

therapie eindigt en meditatie begint.

Deze verdiepingstraining is in eerste instantie bedoelt voor mensen die de basis training 'Opstellingen en systemische werk' hebben gedaan. Ook mensen die een vergelijkbare opleiding hebben gevolgd kunnen zich opgeven.

 

taal: engels

Prijs

€ 560,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

wo 20 sept 18:00 t/m zo 24 sept 16:00

Aantal blokken

1

Agenda Beyond Family Trauma
wo 20 sept 18:00 t/m zo 24 sept 16:00 Beyond family trauma
Dwari Deutsch
de Bron
Kosten verblijf: € 325,-