Een familie is een systeem. Elk lid van de familie, zelfs de mensen die er niet meer zijn, zijn energetisch nog altijd aanwezig in de familiestructuur. Zij beïnvloeden daarmee de andere leden. Ook de onderdrukte emoties van de familieleden zijn aanwezig en kunnen overgenomen worden door anderen in het systeem. Ergens in de lijn zal een lid van de familie zich identificeren met de gevoelens of de lotsbepaling van die ander. Dat gebeurt vanzelf, vanuit liefde, om het systeem compleet en heel te houden.

Wat zijn familie-opstellingen?

Deelnemen aan een familie-opstelling kan onverwachte inzichten geven in steeds terugkerende problemen. De familie van herkomst is van grote invloed op ons leven. Hóe groot die invloed onbewust is, weten wij vaak niet. Soms ligt de wortel van een probleem niet bij jezelf, maar bij gebeurtenissen in gezin of familie. Misschien is het probleem al generaties geleden ontstaan, en steeds overgedragen. Je draagt onbewust de last van een (ver) familielid. Elk kind behoort tot een familie en heeft daarin een bepaalde rol. Door een familie-opstelling kan het mogelijk zijn je los te maken van verborgen, belemmerende invloeden in de familie.

start 6-8 september 2019

Omkar, Divyam, Ramateertha

Familie-opstellingen en systemisch werk slaat een brug tussen het psychotherapeutische werk en de bredere kijk op hoe ons leven wordt beïnvloed door een groter geheel. In deze basisopleiding van totaal zeventien dagen (6 blokken van 2, 3 of 4 dagen) kunnen deelnemers leren om zelfstandig opstellingen te leiden en het systemisch werk te integreren in hun therapeutische praktijk.  Ook is deze training ideaal om veelvuldig delen van je eigen systeem te bekijken en er mee te werken. In alle blokken breng je je eigen thema’s in.

Data 2019: 28 sept. | 9 nov.

Data 2020 7 maart | 18 april| 6 juni | 19 sept. | 21 nov. 

Jan Bosma

Voor iedereen toegankelijke familie-opstellingendagen. Op deze dag kunnen vier of vijf mensen een opstelling neerzetten. Verder is er natuurlijk de mogelijkheid om als representant deel te nemen. De dagen zijn afzonderlijk van elkaar te volgen.

5 december 2019

Ramateertha

Supervisie met Ramateertha voor de mensen die de Aumm opstellingen-training hebben gedaan.

5-8  december 2019

Ramateertha

Ramateertha geeft deze module voor mensen die de drie jaren PRT hebben afgerond. Wat is je volgende stap? Waar zit je nu? Verdieping en integratie, of een verrassende opening in je proces.

Start 5 december 'savonds

1 t/m 5 juli 2020

Module met Ramateertha, Omkar en Divyam

Alleen voor mensen die de training 'familie-opstellingen en systemisch werk' hebben gevolgd, of een soortgelijke training. Tevens module van de huidige training, dus beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

7 - 9 februari 2020 (start vrijdag om 18.00 uur)

(let op: gewijzigde data!)

Jan Bosma

Tijdens deze tweedaagse werken we in een kleine groep van 16 - 18 mensen met familie- en systeemopstellingen. Tussen de opstellingen door maken we ruimte voor meditatie en ontspanning. Mensen van buiten onze opleidingen zijn van harte welkom.