dè Aumm jongeren workshop: als levenskracht vrij kan stromen

Als levenskracht vrij kan stromen..

..dan ontstaat vitaliteit, aanwezigheid, creativiteit en vertrouwen. En dat is genieten!

Het leven brengt allerlei soorten ervaringen met zich mee. Als jongere ligt de weg naar volwassenheid en autonomie voor je; die weg ligt misschien nog voor je of je staat er al op. Elke stap die je vanaf nu in je leven neemt, kan steeds meer voortkomen uit je eigen keuze, uit je eigen levensstroom.

In deze workshop gaan we werken met de taal van je lichaam, immers je lichaam weet als geen ander wat goed voor je is. We leren de bron van onze emoties te herkennen en erkennen, te voelen en de energie ervan te laten stromen.

We onderzoeken wat de JA in jou is, waar word je blij van? Wanneer voel je je helemaal jezelf, veilig en vertrouwd? En waar wil je heen, wat is je intentie(s) in je leven?

Ook gaan we aan het werk met de NEE in en om je heen, wat zit er in de weg om vrij te zijn, om je eigen keuzes te kunnen leven? En welke hulp en steun kun je gaan gebruiken om hierin gezonde grenzen aan te geven?

Wanneer levensenergie namelijk niet vrijelijk door ons lichaam kan stromen, raken sommige delen ervan overladen en andere, waar geen energie kan komen, krijgen te weinig. Zo ontstaan ziektes, lichamelijke symptomen en stress.

Je kunt dus leren om jezelf te reguleren (jezelf beter te helpen) zodat je beter met negatieve ervaringen om kan gaan. Die horen namelijk ook in het leven, die zullen er altijd zijn. Het verleden is ook niet te veranderen, maar je kunt wel leren er in het heden beter mee om te gaan.

In deze workshop krijg je meer zicht op hoe je de vastgezette energie kunt ontladen en in beweging kunt brengen. En je leert je capaciteit te vergroten om meer levenskracht te ervaren. Want wat gebeurt er als jouw levenskracht meer gaat stromen en je hiermee contact maakt, in plaats van te blijven hangen in aangeleerde hulpeloosheid of teruggetrokkenheid?

Juist, dan leef je JEZELF! En dat is prachtig!

Het doel van deze workshop is het vergroten van je vermogen om meer energie te kunnen containen, waardoor je meer aanwezig kunt zijn Er zal ook veel ruimte zijn voor stilte en meditatie.