afstuderen beroepsopleiding PRT

Hier vind je informatie en documenten die je nodig hebt als je wilt afstuderen. 

  • De afstudeerwoorwaarden  op een rijtje.
  • Informatie over de aansprakelijkheidsverzekering die je nodig hebt zodra je clienten van buiten Aumm sessies gaat geven in het kader van je afstuderen of groepen gaat geven.
  • De behandelovereenkomst en medische vragenlijst die je je cliënten kunt laten invullen. Deze is aangepast aan de nieuwe AVG privacywetgeving.
  • Verder is het belangrijk dat je je aanmeld bij de beroepsvereniging SBLP (www.sblp.nl)

 aansprakelijkheidsverzekering afstuderen

Studenten-in-opleiding dienen via Balens Verzekeringen (http://balensverzekeringen.nl/sblp) een studenten-verzekering af te sluiten. 

Mensen die in de afrondende fase zitten van de opleiding PRT hebben in twee situaties een aansprakelijkheidsverzekering nodig:
 
1. als je onder supervisie sessies uitwisselt met mensen van buiten de opleiding (zie afstudeereisen). Het is belangrijk dat je ons altijd op de hoogte brengt als je met cliënten gaat werken.
2. als je onder supervisie met mensen in groepen werkt. Bijvoorbeeld als je meditatiegroepen geeft of als JEWW trainer werkt. Het is belangrijk ons altijd op de hoogte te brengen als je met groepswerk wilt beginnen. 
 
(Voor alle duidelijkheid: als je alleen mentor bent van een jongerejaars student, heb je geen verzekering nodig. Dan val je onder de aansprakelijkheidsverzekering van Aumm als opleidingsinstituut (zie hieronder).
 
De voordelen van deze verzekering:
- de premie is ca. € 60 per jaar
- je bent ook verzekerd voor het werken met groepen die je onder supervisie geeft (dus ook voor JEWW, meditatiegroepen e.d.)
- er is een vorm van rechtsbijstand gekoppeld aan de polis
- er is geen sprake meer van eigen risico
- de verzekering voldoet aan de nieuwe eisen voortvloeiende uit de Wet kwaliteit, klachen en geschillen zorg (WKKGZ)
 
Hoe sluit je een verzekering af:
- je sluit vanaf zelf de verzekering af met Balens Verzekeringen en je betaald aan hen rechtstreeks de premie. Balens is een Engels bedrijf met een kantoor in Amsterdam. Zij werken ook samen met de SBLP.
- studentlidmaatschap van de SBLP is een vereiste om de verzekering af te kunnen sluiten.
- aanmelden kan via balensverzekeringen.nl/sblp of via het formulier dat hier als download is toegevoegd. Zet daar dan expliciet in dat het gaat om een studentlidmaatschap m.b.t. Aumm beroepsopleiding PRT. Je maakt de premie over op het bankrekeningnummer in Ierland dat op het inschrijfformulier vermeld staat of je wacht de factuur af, maar dat duurt dan weer wat langer. De verzekering gaat pas in op het moment dat de factuur is betaald.
- je bent zelf verantwoordelijk voor een jaarlijkse verlenging van de verzekering.
- zodra je je polis binnen hebt, ontvangen we graag per ommegaande via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een kopie daarvan zodat we weten dat je de verzekering hebt afgesloten. Tijdens de supervisie-sessies met Divyam neem je de polis ook mee.
- zodra je bent afgestudeerd kunt je je studentpolis omzetten in een volwaardige polis.
 
In de rechterkolom vind je een aantal nuttige downloads op een rij gezet.
 

mentorschappen

Aan het eind van het derde jaar kun je je aanmelden bij Vasna voor een mentorschap. Een mentorschap houdt in dat je in het kader van de opleiding één of meer studenten uit de eerste jaren individueel begeleidt bij hun proces en de dingen waarin ze in de opleiding en in het leven tegen aan lopen. Dit vindt plaats in de vorm van individuele sessies.

Als je wilt afstuderen of een mentorschap aangaat, moet je, zoals bekend, voldoen aan een aantal voorwaarden. Die voorwaarden vind je op het mentorschappen-inschrijfformulier.

Om mentor te zijn van een jongere jaars, is het niet nodig om je in te schrijven bij de SBLP of een verzekering af te sluiten. Verplichtingen om verslagen te maken en in te leveren, supervisie en assisteren/bijscholing zijn er wel. 

Zodra je gaat werken met mensen van buiten Aumm of met groepen gaat werken, zijn aansluiting bij als aspirant-lid bij de SBLP en het afsluiten van een verzekering wel verplicht. 

Hier (en ook in de rechterkolom) vind je het mentorschappen-inschrijfformulier dat je nodig hebt als je als mentor wilt gaan werken met jongerejaars uit de opleiding PRT. Nadat je met Vasna overlegt hebt over je intentie om mentor te worden, kun je het formulier invullen en bij ons inleveren (mail, post of gewoon overhandigen).