Aumm feest!

Lieve allemaal,

Eindelijk gaat het gebeuren: op 9 juli gaan wij ons 32-jarige bestaan vieren en tegelijkertijd vieren dat we als instituut springlevend zijn!

Dat we dat we dat nu doen is niet zonder reden.

Omkar en Divyam

Wat een mijlpaal is dit voor ons (Omkar en Divyam): meer dan 30 jaar Aumm! En wat een bijzondere reis is het geweest en wat is er in die dertig+ jaren veel prachtigs, verdrietigs en indrukwekkends gebeurt. Toen wij het Aumm Instituut in het leven riepen was dat eerst met een paar avondgroepen in Groningen. Daarna kwamen we in De Bron terecht met een hele zomerweek. Al snel meldden zich mensen die meer zelfonderzoek, meer verdieping, meer lichaamswerk en meer meditatie wilden en zo ontstond gaandeweg de opleiding PRT.

Vandaaruit ontstonden weer de verdiepingstrainingen Familieopstellingen, Co-dependency en Traumawerk die wij ontwikkelden samen met gastdocenten als Ramateertha, Vasumati, Samarona e.a. en die we met heel veel plezier hebben gegeven.

Wij zijn blij en trots om te zien dat ons werk in de opleiding PRT, dat we al die jaren met zoveel liefde hebben gedaan, twaalf jaar geleden alweer, is voortgezet door Vasna en Jan, in het begin met Han en later Shiven. Nu is het ook de tijd voor ons om een deel van de verdiepingstrainingen over te dragen aan hen.

Het is voor ons de tijd om ons wat meer terug te trekken, meer ruimte te creëren om andere dingen te gaan doen in ons leven en deels afscheid nemen van het werk dat we altijd met zoveel plezier en inzet hebben gedaan. Divyam blijft voorlopig nog wel trainingen en workshops rondom trauma verzorgen.

Op de achtergrond zijn we er nog steeds bij natuurlijk. En we zullen ook heus nog wel van tijd tot tijd trainingen blijven geven of organiseren en we blijven uiteraard supervisie geven. Maar minder dan eerder het geval was. En wij voelen ons daar goed bij, ook omdat we weten dat het instituut in goede handen is.

Vasna en Jan

Voor ons (Vasna en Jan) is dit ook een bijzonder moment. Toen wij lang geleden ooit zelf met de opleiding startten bij Omkar en Divyam hadden wij niet kunnen voorzien welke rol wij later in deze opleiding zouden gaan spelen. Als iemand dat toen had voorspelt hadden we dat als een goede grap beschouwt. Nu, zoveel jaren later, is het dit jaar al voor de twaalfde keer dat wij een eerste jaar begeleiden. Eerst Vasna samen met Han en later met Shiven. Inmiddels verzorgen wij samen met Sajid en Sudasi de opleiding PRT. 

Omdat Omkar en Divyam zich steeds meer gaan terugtrekken uit het werk, komen er voor ons nieuwe uitdagingen in de vorm van trainingen en blokken rondom familieopstellingen, geboorte (trauma-) werk en ook andere werkvormen die zich nog moeten uitkristalliseren.

We gaan dit nieuwe avontuur met enthousiasme aan, ook omdat we ons realiseren hoe belangrijk dit werk voor veel mensen is en is geweest. Dat is de grote verdienste van Omkar en Divyam in dit werkveld.

En ere wie ere toekomt

En dat allemaal natuurlijk dankzij jullie, onze studenten, therapeuten-in-opleiding en deelnemers aan de workshops. Zonder jullie was het niet gegaan. Wat hebben we veel met elkaar beleefd en wat hebben we veel van elkaar geleerd!

Het lijkt ons fantastisch om dat met elkaar te vieren!

En welke plek is daarvoor meer geschikt dan Centrum De Bron? Charles en Johanna hebben een belangrijke rol gespeeld in ons instituut door ons meer dan 30 jaar lang een welkome en inspirerende plek te bieden. Dertig jaar geleden gaven wij daar onze eerste zomerweek en sindsdien is De Bron bijna ons tweede huis geweest en is dat nog steeds.

Wat gaan we doen op 9 juli?

We gaan feest vieren, naar muziek luisteren, dansen en gewoon gezellig samen zijn: een Gathering of Friends.

Het feest start om 16.00 uur.  Er is dan gelegenheid om nieuwe en oude bekenden te ontmoeten, wat te drinken en lekker te eten. We hebben een aantal leuke foodtrucks met heerlijke gerechten en een ijscokar gecharterd. Natuurlijk is er koffie en thee en is de bar open.

Vanaf 20.00 uur gaan we genieten van de band die we hebben uitgenodigd: Splendor Project. Jullie kennen ze misschien van de Osho UTA satsang die de afgelopen twee jaar op zondagochtend via de Uta Livestream waren te bewonderen. Zij zullen na 20.00 uur een concert geven, een ‘Mixture of Songs & Mantras’. (hier een voorproefje)

Na het concert van Splendor Project is er een dansfeest of kun je gaan loungen in de grote tent. We maken vuur buiten en is de bar is open. Als je een muziekinstrument mee wil nemen om rond het vuur op te spelen, is dat ook erg leuk.

Om 24.00 uur is het feest afgelopen. Er is een mogelijkheid om in De Bron te blijven slapen. Daarover staat hieronder meer info.

Markt

We weten dat een aantal Aummers prachtige sieraden of doeken maken. We vinden het erg leuk om de gelegenheid te bieden om daar een kraam mee in te richten. Als je dat wilt, laat het ons even weten. Wel dien je voor je eigen kraam of tafel te zorgen.

De volgende ochtend: satsang/meditatie met livemuziek

De volgende ochtend is er eerst een satsang (een meditatie van een uur) met livemuziek van Splendor Project. Aansluitend is er een ontbijt en daarna gaan we opruimen en afbreken. Het is fijn als je daarbij wilt helpen.

Om de foodtrucks met de juiste hoeveelheid eten te laten komen, is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel mensen er gaan komen. Daarom is het noodzakelijk om je van tevoren aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Eigen bijdrage

Als tegemoetkoming in de kosten vragen we een bijdrage van € 20. (Kinderen tot 10 jaar betalen niets).

Deze € 20 is inclusief het verblijf overdag, het concert en feest en het eten uit de foodtrucks. Het is exclusief drankjes en overnachting. Voor de drankjes zijn er strippenkaarten beschikbaar die contant kunnen worden afgerekend.

Overnachten

Als je wilt blijven overnachten kan dat ook. Je kunt dan kamperen in de tuin. Het centrum is volgeboekt. De kosten voor kamperen zijn (inclusief satsang met life muziek en ontbijt) :

  • Kamperen € 15 pp. (Dat kan in je eigen tent of in de grote tent die wij neerzetten).

Aanmelden voor 18 juni

Graag opgeven via Divyam (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en de entree (€ 20) plus de prijs van de overnachting overmaken op het volgende banknummer: NL28RABO 0315 8131 21 t.n.v P. Dingjan e.o. onder vermelding van ‘feest’.

Je kunt je opgeven tot 3 weken van tevoren, dus tot 18 juni, maar liefst zo snel mogelijk, zodat wij met de voorbereidingen en organisatie van dit Aumm-feest rekening kunnen houden met het aantal mensen.

In de week voorafgaand aan het feest mailen we je meer informatie.

Extra informatie:

Overnachten in het centrum is volgeboekt.

Slapen in tent is wel mogelijk. Inclusief ontbijt is dat € 15.

Bijdrage in feest, catering (via Foodtrucks) is € 20.

 

Alvast een preview!

101546369 2724051087875011 7872293007637086208 n

Mantra zingen en Osho muziek, met Abha en Basiera, van Splendor Project!

 

 

Prijs

€ 20,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

za 09 juli 14:00 t/m zo 10 juli 11:00

Aantal blokken

1

Agenda Aumm feest!!
za 09 juli 14:00 t/m zo 10 juli 11:00 feest
Divyam Kranenburg Jan Bosma Omkar Dingjan Vasna van Haalen
de Bron
Kosten verblijf: € 20,-