training growing in love together 2017-2018

Growing in love together - couple training

Fotolia Growing XL

Voor therapeuten die met relatietherapie willen leren werken, of mensen die niet als therapeut werkzaam zijn, wel een therapeutische opleiding volgen of hebben gevolgd en nieuwe impulsen zoeken voor hun relatie. Ervaringen van oude relaties verwerken of inzicht krijgen in het feit dat je geen relatie hebt. Het oefenen en uitwisselen van sessies is onderdeel van de training.

Waarom relatietherapie? We leven in een tijd van transformatie - een tijd van radicale verandering. De relaties tussen mannen en vrouwen weerspiegelen deze diepe transformatie fase. Echtscheidingen nemen toe in aantal, er zijn miljoenen mensen die alleen wonen of alleenstaand ouder zijn. We zijn vaak niet in staat tot een bevredigende relatie, of niet bereid om het drama van relaties uit het verleden te helen. Anderen gaan van de ene relatie naar de volgende, van de ene cyclus van lust en pijn naar de volgende.

De diepe wens om samen te leven en samen te groeien in liefde is er nog steeds, maar blijft vaak een onvervuld verlangen. We hebben tegenwoordig een veel hogere vraag naar kwaliteit in de relatie dan in het verleden, die we vaak niet kunnen vervullen. Omdat de generaties voor ons niet deze kwaliteit eisten, is er een gebrek aan rolmodellen voor ons. De klassieke beelden van relaties veranderen. We moeten opnieuw leren wat het betekent om een liefdevolle relatie te creëren en te leven.

Een van de belangrijkste problemen die stellen die lang samen zijn tegenkomen, is niet alleen hoe de relatie te handhaven, inclusief een actief seksueel leven, maar ook hoe dit te combineren met een steeds verdiepende intimiteit. Wat is intimiteit echt? We definiëren het als het vermogen om kwetsbaar en open met elkaar te zijn, en om heel diep eerlijk en authentiek te zijn. In de intimiteit moeten we maskers en zelfbeeld laten vallen. Alle pogingen om er goed uit te zien en gelijk te hebben moeten we loslaten en dan kan in deze staat van authentiek en niet-defensief zijn, een diepere liefde plaatsvinden. Een liefde waar we kunnen accepteren en ons geaccepteerd voelen en daarin kunnen vele wonden van het verleden worden genezen. Tegelijkertijd is dit ook een uitdrukking van een geestelijke ontwikkeling, waarin bepaalde zelfbeelden worden opgelost en een scheiding van een ego-identificatie plaatsvindt.

We kunnen onszelf niet ontwikkelen als onze relatie niet mee transformeert met ons. Relatietherapie is vaak een proces van leren. Wat heb ik nodig om te veranderen of te ontwikkelen, zodat ik kan aansluiten op de behoeften van de relatie. Welke onrealistische beelden van liefde en relatie moet ik loslaten? In relatietherapie spelen fundamentele menselijke gevoelens een rol - van liefde, gehechtheid, verbondenheid, horen bij en passie om jaloezie, verraad, agressie en haat. Dit gamma van gevoelens vindt plaats in de sessie kamer van de therapeut. Om in een neutrale positie blijven, zonder verstrikt te raken in loyaliteit of coalities en het leiden van het proces met competentie, is een grote uitdaging.

We willen mensen aanmoedigen - paren en alleenstaanden - om nieuwe stappen te nemen en zich open te stellen voor nieuwe manieren van samenleven. Wij willen mensen, die al werken met mensen, nieuwe methoden aanreiken om met paren en relatie-gerelateerde problemen te werken.

De training richt zich op (aankomende) therapeuten, die hun vaardigheden willen uitbreiden op het gebied van relatietherapie. Maar ook op mensen die niet therapeutisch werken, maar op zoek zijn naar nieuwe impulsen voor hun relatie of willen werken aan obstakels vanuit relaties in het verleden.

meer over module 1

meer over module 2

meer over module 3

meer over module 4

meer over module 5

 

Wat zeggen mensen die de training gevolgd hebben?